eSim-kortit ovat saatavilla nyt myös Suomen kaikissa DNA Kaupoissa, DNA:n tiedotteessa kerrotaan. Ensimmäisenä eSimit Suomessa käyttöön otti Telia. Toisena eSim-liittymistä ilmoitti Elisa kesäkuun puolivälissä.

Kaikki tietävät, miten sim-kortin luukun avain on aina hukassa silloin, kun kortti pitäisi vaihtaa. Avaimena on hätätapauksessa voinut käyttää jotain luukun reikään sopivaa esinettä, kuten paperiliitintä tai korvakorua.

Jatkossa avaimesta ei enää tarvitse huolehtia. Digitaalinen sim-kortti sisältää samat toiminnot kuin perinteinen kortti. Etuna eSim-korteissa on se, että uuden liittymän aktivointiin ei tarvita fyysistä korttia.

eSim-kortit tosin toimivat vain niitä tukevissa laitteissa, joita ovat tällä hetkellä Applen iPhone XR, iPhone XS ja iPhone XS Max sekä uusimmat iPadit.

Perinteistä sim-korttia ei kannata kuitenkaan hävittää, jos haluaa käyttää kahta liittymää samanaikaisesti. Käyttäjä voi esimerkiksi käyttää henkilökohtaista liittymää ja työliittymää samaan aikaan pitämällä molemmat sim-kortit aktiivisina.

Myös muihin uusiin älylaitteisiin on tulossa eSim-tuki, joka mahdollistaa mobiiliverkon palveluiden hyödyntämisen.