Cambridgen yliopistossa opiskeleva Hal Evans on rakentanut ensimmäisen toimivan kopion syklometristä, kertoo ZDNet. Alkuperäisen syklometrin rakensivat puolalaiset matemaatikot saksalaisten lähettämien salaviestien purkamista varten.

Nykypäivän syklometri on ison kannettavan kokoinen, mutta paljon painavampi. Laite sijaitsee tällä hetkellä Evansin tuutorin Tim Flackin pöydällä odottamassa tutkimista.

Alkuperäisen tapaan Evansin syklometri voi rakentaa pitkän listan kaikista mahdollisista tavoista, joilla saksalaisten Enigma on voinut muuttaa tavallisen tekstin salakirjoitukseksi. Flackin mukaan syklometri oli salakirjoituksellinen neronleimaus ja vaikutti suuresti Alan Turingin kehittämään Bombeen. Turing jatkoi puolalaisten kehitystyötä saksalaisten päivitettyä järjestelmiään.

Evansin luoma lopullinen laite on täysi kopio alkuperäisestä. Laitteesta löytyy silkillä eristetyt johdot, ja kaapelit on kerätty yhteen vahapellavakankaalla. Projekti ei ollut kuitenkaan täysin ongelmaton. Eräs pahimmista rakennusvaiheista oli, kun kahdet roottorijärjestelmät, joista tuli yhteensä 26 johtoa, piti yhdistää kytkimiin ja lamppuihin.