OP ja Nordea kertovat, että heidän kehittämällänsä Siirto-maksujärjestelmällä on jo yli miljoona rekisteröitynyttä käyttäjää.

”Siirto-käyttäjien määrä on noussut nopeasti viime vuosien aikana, ja järjestelmällä on nyt yli miljoona käyttäjää. Tämä osoittaa, että kaikkien pankkien asiakkaille suunnattu Siirto on löytänyt paikkansa niin kuluttajien kuin kauppiaiden keskuudessa”, toteaa OP:n maksamisesta, tileistä ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura tiedotteessa.

Nordean Suomen henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaavan johtaja Jani Eloranta linjaa, että Siirrosta on tavoitteena kehittää suosituin mobiilimaksamisen brändi Suomessa.

Siirto-järjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2016, mutta kaikkien pankkien välillä maksut alkoivat toimia vasta tämän vuoden huhtikuussa.

Kyseessä on pitkälti vastaava palvelu kuin Danske Bankin MobilePay. Rahaa voi lähettää ja vastaanottaa kätevästi pelkän puhelinnumeron perusteella. Lisäksi Siirto toimii maksutapana kivijalka- ja verkkokaupoissa, aivan kuin MobilePaykin.

Siirto-järjestelmää voi käyttää kolmen sovelluksen kautta, jotka ovat Nordea Siirto, OP-mobiili ja Pivo.