Traficomin Kyberturvallisuuskeskus varoittaa, että Oraclen WebLogic-palvelimen haavoittuvuutta CVE-2020-14882 hyödynnetään aktiivisesti. Haavoittuvuus on tukittu Oraclen lokakuun päivityspaketissa, joka on syytä asentaa välittömästi.

Haavoittuvuuden vakavuudeksi on arvioitu cvss-asteikolla (common vulnerability scoring system) 9.8/10. Haavoittuvuutta hyödyntävä hyökkääjä voi päästä http:n kautta WebLogic-palvelimelle ja ottaa sen haltuunsa.

Hyökkäys on toteutettavissa etänä ja ilman kirjautumista. Hyväksikäyttäjä voi siis käyttää ohjelmaa tavallisen käyttäjän tavoin ja ladata verkon kautta omia ohjelmiaan järjestelmään suoritettavaksi.

Kyberturvallisuuskeskuksen mukaan vaarassa ovat muun muassa sähköisten asiointipalvelujen tarjoajat. Esimerkkeinä hyökkäyskohteista mainitaan palvelinten käyttöjärjestelmät sekä www- tai sähköpostipalvelinohjelmistot kuten SunOS, Linux ja Apache.

Haavoittuvia Oracle WebLogic Serverin ohjelmistoversioita ovat 10.3.6.0.0, 12.1.3.0.0, 12.2.1.3.0, 12.2.1.4.0 ja 14.1.1.0.0.

Lisätietoa haavoittuvuuden paikkaavasta lokakuun päivityspaketista on saatavilla Oraclen sivuilla.