Mikrobitti testaa vuosittain kymmeniä puhelimia, joiden tietoja voit hakea testitietokannasta. Eri mallien vertailu on kuitenkin työlästä varsinkin, jos tähtäimessä on Android-puhelin. Applen iPhonea ostavalle valinta on huomattavasti helpompi, kun tarjontaa on lähinnä tämän vuoden uusien mallien ja parin viime vuoden mallien verran.

Mutta ei hätää! Poimimme puhelintarjonnasta varteenotettavimmat ehdokkaat pukinkonttiin muutamalla eri kriteerillä. Bitin lahjavinkkilista auttaa valinnassa.

Joululahjasuositusten listalle valittiin muun muassa paras puhelin: valintamme kohdistui Huawei Mate 20 Pro -malliin, joka on suorituskykyinen, näyttävä ja kaikin puolin hyvin varusteltu luuri. Siitä kuitenkin joutuu pulittamaan mehevät 999 euroa.

Onko se kallista vai halpaa? Riippuu ostajasta. Ensimmäinen tehtävä ennen kauppaan menoa onkin selvittää budjetti. Android-puhelimissa hintahaitari on laaja. Valikoimaa löytyy aina alle 200 eurosta yli tuhanteen euroon.

Mikrobitin listalle päätyikin puhelimia jokaisesta hintaluokasta, joten myös tiukemman budjetin ostaja löytää sopivan kapulan.

Lue koko juttu tästä linkistä.