Mikrobitti testaa vuosittain kymmeniä puhelimia. Eri mallien vertailu on kuitenkin työlästä varsinkin, jos tähtäimessä on Android-puhelin. Applen iPhonea ostavalle valinta on huomattavasti helpompi, kun tarjontaa on lähinnä tämän vuoden uusien mallien ja parin viime vuoden mallien verran.

Mutta ei hätää! Poimimme puhelintarjonnasta varteenotettavimmat ehdokkaat pukinkonttiin useissa eri hintaluokissa. Tarjoamme hyviä vaihtoehtoja niin edullisemmissa, alle 200 euron puhelimissa, kuin alemman keskihinnankin puhelimissa (200-400 euroa).

Olemme nostaneet esiin myös parhaat puhelimet 400-700 euron hintaluokasta sekä tietenkin kaikista parhaimmat huippupuhelimet niille, joille hintalappu ei ole olennaisin hintakriteeri. Huippupuhelimia on tarjolla 700 eurosta ylöspäin aina 1300-1400 euroon asti – puhumattakaan vähän erikoisemmista (esimerkiksi taittuvanäyttöisistä) puhelimista, joissa hinta voi nousta runsaasti yli 2000 euroonkin asti.

Syksyllä testasimme 700-1400 euron hintaisia huippupuhelimia: tästä listasta löytyy monille sopiva puhelin.

Vai etsitkö ehkä 5g-puhelinta? Testasimme niin edulliset 5g-puhelimet kuin vähän hintavammatkin 5g-puhelimet erikseen.

Mikä on sopiva hinta puhelimelle? Riippuu ostajasta. Ensimmäinen tehtävä ennen kauppaan menoa onkin selvittää budjetti. Android-puhelimissa hintahaitari on laaja. Valikoimaa yleisimmissä puhelimissa löytyy aina alle 200 eurosta reilusti yli tuhanteen euroon.

Mikrobitin listoille päätyikin puhelimia jokaisesta hintaluokasta, joten myös tiukemman budjetin ostaja löytää sopivan kapulan.