Windows on perinteikäs käyttöjärjestelmä, josta monella on vuosikymmenien kokemus. Sen ominaisuudet ovat kuitenkin kehittyneet – joten viimeistään nyt on käyttäjänkin syytä opetella uusia tapoja.

Pc-käyttäjiä on moneen junaan käyttöjärjestelmästä riippumatta. Osa haluaa säilyttää käyttöympäristönsä samanlaisena vuodesta toiseen, kun taas toiset janoavat uusia ominaisuuksia, päivityksiä ja kehityksen aallonharjalla ratsastamista. Kaikille tekee silti ajoittain hyvää tuulettaa omia käyttötapojaan.

Kerrommekin siksi, mitä uusia temppuja Windows on viime vuosina oppinut, mitä uutta on kohta tulossa ja mitkä tietokoneen käyttötavat kaipaavat päivitystä viimeistään 2020-luvun koittaessa.

Mikrobitin iso Windows-opas sisältää paljon tietoa niin uusille käyttäjille kuin Windows 10:tä jo aiemmin käyttäneillekin henkilöille.

Kaikki käytännöt vinkit toimivat yksinomaan Windows 10:ssä – joka on näillä näkymin se Windows-versio, jota tullaan käyttämään tästä hetkestä mahdollisesti vuosikymmeniä eteenpäin.

Tiesitkö esimerkiksi, että erikseen asennettava tietoturvasovellus ei ole useimmille käyttäjille enää tarpeellinen? Toki sellaista voi edelleen käyttää, sillä maksulliset softat tarjoavat paljon hyviä työkaluja.

Kerromme myös, mitä Windowsin seuraava suuri ominaisuuspäivitys, versionumeroltaan 1903 eli toukokuun 2019 päivitys, tuo tullessaan.

Lue lisää Mikrobitin Windows-oppaasta.

Toukokuun Mikrobitti ilmestyy tänään 16.5. – Testeissä muun muassa jättinäytöt, uusimmat läppärit, Samsung Galaxy S10e, mini-pc:t + mukana suuri Windows-opas ja seitsemän pointtia kotiverkkoon. Lue lisää.