Siirtymä Windows 10 -käyttäjäksi voi olla kova urakka, varsinkin jos muutto tapahtuu Windows 7:stä. Loikka on pakko tehdä ennemmin tai myöhemmin, sillä vanhempien Windows-versioiden tukiaika on päättynyt, eikä niiden käyttö ole enää turvallista.

Säätämistä ja virittelyä on tarjolla lähes loputtomasti. Tästä syystä Mikrobitti on kerännyt kattavan Windows 10 -oppaan, jossa kaikki käyttöjärjestelmän ominaisuudet tehdään kerralla tutuksi. Vinkit ovat kallisarvoisia myös niille, joille Windows 10 on jo entuudestaan tuttu.

Voit lukea oppaan kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Windows 10 -käyttöjärjestelmän räätälöinti kannattaa aloittaa perusteista: turhasta tauhkasta on päästävä eroon.

Tuoreeltaan koneeseen asentunut Windows 10 pullistelee pelejä ja tarpeettomia sovelluksia, jotka kannattaa siivoilla pois käynnistysvalikosta. Harva käyttäjä haluaa päivittäin nähdä käynnistysvalikossa sellaisia nimiä, kuten Xbox, Solitaire tai Candy Crush Soda Saga.

Hiiren kakkospainike näyttää vaihtoehdon Poista kiinnitys aloituksesta, joka poistaa kohteen listalta. Hyödylliset ruudut, kuten sää ja sähköpostit, voi laajentaa isommaksi (hiiren kakkospainikkeella Muuta kokoa). Ohjelmasta riippuen vaihtoehtoina on jopa neljä eri kokoista ruutua.

Kaikkein käytetyimmät kuvakkeet on syytä kiinnittää näytön alareunan tehtäväpalkkiin (Enemmän > Kiinnitä tehtäväpalkkiin).

Vedä eniten käytetyt ohjelmat hiirellä listan oikeaan reunaan ja järjestele ne aiheittain. Voit luoda uusia ryhmiä ja nimetä ne siirtämällä hiiren kuvakeryhmän yläreunaan.

Pääset lukemaan Mikrobitin järkälemäisen Windows 10 -oppaan täältä.