Avast on vetänyt pois saatavilta CCleanerin tuoreimman version 5.45. Tarkoituksena on tarjota käyttäjille toistaiseksi vanhempaa 5.44-versiota.

Avast joutui myrskyn silmään, kun kävi ilmi että yhtiö on poistanut CCleaner-ohjelmistosta yksityisyysasetukset ja lisännyt siihen tietoja keräävän ja lähettävän ominaisuuden.

Tietoturvayhtiö joutui ottamaan asiaan kantaa pian kritiikin käynnistyttyä. Avastin mukaan yhtiö aikoo erottaa vastaisuudessa toisistaan CCleanerin siivousominaisuudet sekä tietojen keräämisen. Lupauksen lunastamista odotellessa tarjolla on toistaiseksi vain sovelluksen vanhempi versio.

CCleaner 5.44 ei ole sekään täysin ongelmaton. Sovellus nimittäin tyrkyttää käyttäjille mainoksia, mikä saattaa olla monille riittävä syy lopettaa sen käyttö. Avast kuitenkin kertoo kuuntelevansa palautetta herkällä korvalla ja rukkaavansa toimintaa sen mukaan.

Yhtiö muistuttaa, että myös negatiivinen palaute on tervetullutta, sillä ongelmista voidaan ottaa opiksi. CCleanerin uusi versio tulee tarjolle myöhemmin, Betanews kirjoittaa.