USA:n entinen varapresidentti Al Gore joutui takavuosina pilkan kohteeksi, kun hänen katsottiin nostaneen itsensä internetin keksijäksi. Intialainen ministeri pani jutun vielä paremmaksi: hänen mukaansa nettiä käytettiin Intiassa jo vuosituhansia sitten.

Ministerin näkemyksistä ja niiden herättämistä reaktioista kirjoittaa muun muassa BBC.

Koillis-Intiassa sijaitsevan Tripuran osavaltion pääministeri Biplab Deb on ammentanut tietonsa paikallisesta kansanperinteestä. Muinaisessa hindujen eepoksessa nimeltä Mahabharata kuvaillaan taistelua.

Yksi teoksen henkilöistä selostaa taistelun kulkua tarkasti reaaliajassa, vaikka on kilometrien päässä tappotantereelta. Ministeri Debin mielestä tämä osoittaa, että muinaisilla intialaisilla oli käytössään niin internet kuin satelliittiteknologiaakin.

Intia näyttää olevan siitä kumma paikka, että siellä ministerien puheita ei niellä automaattisesti totena. BBC:n mukaan ministerin historiantulkinta poiki vuolasta kuittailua tässä nykyisessä internetissä.

Eräässä kommentissa toivottiin, että käytössä oli ennen nopeammat yhteydet kuin mitä Intian nykyiset operaattorit kykenevät tarjoamaan. Debiä neuvotaan tarttumaan mieluummin nykyajan todellisiin ongelmiin kuin nuuskimaan vanhoja kirjoituksia.