Mikrobitin klassiset kultaiset vuosikerrat tulevat tilaa­jien luettavaksi verkkoon. Löydät ne RetroBitti-osiosta eli osoitteesta https://www.mikrobitti.fi/retrobitti.

Pdf-muotoisia klassikkolehtiä voit selata samaan tapaan kuin muitakin nykyisiä näköislehtiä.

Toimme ensimmäiset, vuoden 1984 lehdet verkkoon elokuussa, ja sen jälkeen oli vuoden 1985 vuoro: ensimmäiset kuusi numeroa saatiin verkkoon syyskuussa. Olemme skannanneet lehtiä taas hiki hatussa ja vuoden loputkin lehdet ovat nyt valmiina.

33 vuotta sitten puitiin muun muassa silloisen hittikone Commodore 64:n spritegrafiikkaa, modeemien toimintaa, opastettiin läpäisemään Dallas Quest -peli, tehtiin musiikkia tietokoneella ja arvosteltiin esimerkiksi Eliten ja Spy vs. Spy II:n kaltaisia klassikkopelejä.

Puhumattakaan aiemmassa numerossa 2/85 julkaistusta Raid over Moscow’n peliarvostelusta, joka aiheutti ulkopoliittisen kriisin...

Keskustelua retrolehdistä ja monista muistakin ATK-aiheista löydät Mikrobitin uudelta keskustelualueelta. Pyrimme löytämään vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin, ja mielenkiintoisimmat saattavat löytää tiensä jopa lehden Bittiposti-palstalle, printtiin tai nettiin.

P.S. Mistä haluaisit lukea jatkossa? Onko sinulla kehitysehdotuksia tai juttuvinkkejä? Lähetä meille palautetta foorumilla, palautelomakkeen avulla Mikrobitin sivuilla tai Facebookissa.