Hollantilainen Irdeto on hankkinut omistukseensa itävaltalaisen Denuvon. Denuvon toiminnot on tarkoitus säilyttää ennallaan, pääkonttorikin pysynee Itävallan Salzburgissa. Kauppahintaa ei paljasteta, eikä potkuja ole tarkoitus jaella. Irdeto on eteläafrikkalaisen Naspersin tytäryhtiö.

Denuvo on ollut kivi piraattien kengässä. Yhä useampi peli on suojattu Denuvon kehittämällä kopiointisuojauksella, jota aiemmin pidettiin murtamattomana. Sittemmin kopiointisuojaus on kuitenkin joutunut antamaan periksi useaan otteeseen.

Lue myös: Maineikkaan kopiointisuojauksen tuorein versio sinnitteli hiukan kauemmin – tasohyppelyn pc-versiolle kolmen kuukauden myyntirauha

Murtamiseen kulunut aika on vaihdellut kuukausista vain tunteihin. Denuvon tärkein tehtävä on kuitenkin ollut tarjota pelikehittäjille myyntirauha ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana, ennen kuin piraatit ehtivät mukaan haaskalle.

Lue myös: ”Murtamattomalle” kopiointisuojaukselle ennustetaan loppua – hittipeli murtui päivässä

Denuvo työllistää TorrentFreakin mukaan tällä hetkellä noin 50 henkilöä. Vuonna 1969 perustetulla, nykyisin digitaalisen turvallisuuden alalla toimivalla Irdetolla työntekijöitä on lähes tuhat.