Mikromaksuista on tulossa Electronic Artsille kallis oppitunti. Pelitalon arvosta suli kohun seurauksena lyhyessä ajassa lähes kolme miljardia dollaria. EA päättikin vetää mikromaksut pois Star Warsista yhdennellätoista hetkellä. Nyt ne eivät palaa välttämättä enää koskaan.

Alun perin EA:n tarkoitus oli tuoda mikromaksut peliin takaisin myöhemmin, kunhan yhtiö ensin päättää, mikä olisi paras ja pelaajaystävällisin tapa lyödä rahoiksi. Nyt EA:n talouspomo Blake Jorgensen punnitsee vaihtoehtoa, jossa mikromaksuja ei nähtäisi pelissä lainkaan, ArsTechnica kirjoittaa.

Lukkoon ei päätöksiä ole toistaiseksi lyöty, mutta kyseessä on ensimmäinen kerta, kun EA virallisesti pohtii mikromaksumallin poistamista Battlefront 2:sta kokonaisuudessaan. Oikeaa rahaa pulittamalla pelaaja saattoi päästä käsiksi avainhahmoihin, kuten Darth Vaderiin tai prinsessa Leiaan. Toinen vaihtoehto oli tahkota pelin sisäisiä tehtäviä kymmeniä tunteja.

Electronic Arts erehtyi aiemmin puolustamaan kiisteltyä mikromaksumalliaan yhteisöpalvelu Redditissä. Seurauksena oli palvelun historian alapeukutetuin viesti. Pelaajat olivat raivoissaan, mikä lopulta johti siihen, että EA alensi tuntuvasti hahmojen avaamiseen vaadittavia pelin sisäisiä krediittimääriä.

Samaan aikaan vastatuulessa ovat olleet myös pelitalojen suosimat saalislaatikot (loot boxes). Useat maat ovat rinnastaneet saalislaatikot uhkapelaamiseen. Tällä hetkellä muun muassa Belgiassa pohditaan saalislaatikoiden siirtämistä lasten ulottumattomiin. Toinen vaihtoehto on kieltää ne kokonaan.