Valven Steam-alusta on julkaissut uuden palvelun, jonka avulla voi selvittää, paljonko pelikauppaan on kulunut tasavallan euroja.

Valve ei välttämättä ole ajatellut asiaa loppuun asti, sillä monet ovat suoltaneet Steamiin hirvittävän määrän rahaa, ja tilastojen tarkempi analysointi saattaa helposti tyrehdyttää kassavirran, Neowin vitsailee.

Steam järjestää tasaisin väliajoin alennusmyyntejä, joissa laatupelejä tarjotaan pelaajille jopa pilkkahintaan. Monen Steam-käyttäjän pelikatalogissa seisookin usein nimikkeitä, jotka on tullut hankittua hetken huumassa mutta joihin ei sen jälkeen ole tullut enää koskettua.

Omaan ostohistoriaan ja shoppailun kustannuksiin voi tutustua täällä. Tarjolla ovat vaihtoehdot ”OldSpend” sekä ”TotalSpend”, joista jälkimmäinen kertoo Steam-kauppaan törsätyn rahasumman. Ensimmäisen vaihtoehdon tarkoitusperä on vielä hämärä, Neowin huomauttaa.

Ostohistoria kertoo vain Steam-kaupan ostoksista. Esimerkiksi Humble Bundlen kautta ostettujen Steam-koodien hinnat eivät tilastoista käy ilmi. Mukaan ei lasketa myöskään Steam Wallet -palvelun kautta tehtyjä ostoksia.