Goldman Sachsin johtajiin kuulunut Aziz McMahon on tienannut kymmeniä miljoonia dollareita sijoittamalla ainakin osan rahoistaan kryptovaluutta dogecoiniin.

14 vuotta pankin Lontoon toimipisteessä työskennellyt McMahon on nyt lopettanut työnsä. Asiasta uutisoi Business Insider.

Joidenkin lähteiden mukaan kryptosalkussa ei olisi ollut pelkkää dogea, vaan iso rooli olisi ollut myös arvoaan vahvasti kasvattaneilla ethereum-sijoituksilla.

Pankki on vahvistanut McMahonin lähteneen yhtiöstä, muttei ole paljastanut lähdön syytä. Joidenkin lähteiden mukaan mies olisi perustamassa hedgerahastoa.

Vuonna 2013 vitsinä luodun dogecoinin arvo on noussut kuluvan vuoden aikana 10 300 prosenttia. Sitä ovat julkisuudessa tukeneet muun muassa yrittäjämiljardöörit Elon Musk ja Mark Cuban sekä kuuluisat muusikot Snoop Dogg ja Gene Simmons.

Vaikka kaikki hyvin tietävät kyseessä olevan doge-meemiin pohjautuva vitsi, on dogecoin noussut markkina-arvoltaan suurimpien kryptovaluuttojen joukkoon.

Pari viikkoa sitten dogen arvo oli enimmillään noin 0,73 dollaria, mutta sittemmin se on laskenut noin 0,40 dollarin tietämiin.