Paradox Interactiven roolipelimäinen Crusader Kings 2 -suurstrategia on ladattavissa ilmaiseksi Steamin kautta. Tarjous umpeutuu huomenna lauantaina, 7. huhtikuuta kello 20.

Crusader Kings 2 on ruotsalaisen Paradoxin vuonna 2012 julkaisema keskiajalle sijoittuva strategiapeli. Pelaaja valitsee hallittavakseen tietyn alueen tai maan. Hypätä voi esimerkiksi keskiaikaisen kreivin, herttuan, kuninkaan tai jopa keisarin saappaisiin.

Tehtävänä on johdattaa oma hallintoalue maailman herruuteen ja kasvattaa samalla dynastiaa. Crusader Kings 2 sisältää runsaasti roolipelimäisiä elementtejä, kuten hahmonkehitystä sekä jälkikasvun nimeämistä. Ystävät kannattaa pitää lähellä ja viholliset vielä lähempänä. Kostoa hautova herttua voi olla kuninkaalle vaarallinen vastustaja, varsinkin, mikäli tämä onnistuu houkuttelemaan kapinaan mukaan muitakin.

Runsaasti mahdollisuuksia tarjoavan Crusader Kings 2:n kiemuroiden täydellinen hallitseminen vie tunteja ja taas tunteja, mutta pelaajansa palkitseva strategiapeli on kerännyt ylistystä niin kriitikoilta kuin kanssapelaajiltakin.

Peli maksaa tavallisesti 40 euroa, joten säästö on merkittävä. Crusader Kings 2 on asennettavissa ilmaiseksi Steam-asiakasohjelman kautta. Steamin käyttö edellyttää ilmaista rekisteröitymistä.