Kesäkausi ja lomat lähestyvät. Mikrobitti käy läpi nettivaihtoehdot eri tarkoituksiin.

Reissulle mukaan sopivaa nettiä käsittelevän juttusarjan ensimmäisessä osassa perehdytään mokkuloihin. Toisessa osassa mokkulanettiä verrataan puhelimesta jaettuun nettiin sekä mitataan eri laitteiden nopeuksia.

Kolmannessa osassa opastetaan, kuinka teet puhelimesta ilmaiseksi mittalaitteen, jolla löydät parhaan 4g-signaalin. Cellmapper-sovellus on yksi parhaista apuvälineistä reissunetin säätäjälle.

Kotona voi olla totuttu nopeisiin yhteyksiin, mutta miten saada yhteydet toimimaan hyvin myös matkoilla? Pitääkö taas jonkun uhrautua ja jakaa yhteyttä puhelimelta?

Nykyään on aikamoinen läjä erilaisia mobiilikäyttöön tarkoitettuja 4G-reitittimiä, jotka on varta vasten suunniteltu siihen, että ne jakavat yhteyden langattomasti muille laitteille.

Tarjolla on sekä verkkovirralla ja akuilla toimivia malleja ja jopa 12 voltin virralla toimivia malleja, jotka ovat hyvä valinta mökille tai veneelle.Jos reissussa ollaan paljon liikkeellä ja verkkovirtaa on tarjolla vain harvoin, on mobiilimokkula oikea valinta.

Lue lisää matkalle tarkoitetuista mokkuloista.