Yhdysvaltojen kongressin alikomitea käsitteli toukokuun 28. päivänä mahdollisuutta, että kyberpuolustus ei pysy finanssijärjestelmään hyökkäämään pyrkivien rikollisten tahdissa teknisessä kehityksessä.

The Investingin mukaan alikomitean huultavan oli muun muassa lakitoimisto Ice Millerin osakas Guillermo Christensen. Hänen mukaansa on vaikea löytää työtekijöitä, jotka ovat yhtä päteviä kuin rikolliset. Osaajia tarvittaisiin rikollisten jäljittämiseen ja heidän suunnitelmiensa torjumiseen. Tilanne muistuttaa jatkuvasti kissa ja hiiri -leikkiä.

Yhdysvalloissa hallinto luokittelee mielellään tietoturva-asioita salaisuuksiksi. Yritykset kokevat, että yhteistyö tietoturva-alan kanssa auttaisi paremmin kuin salailu. Huijaustenvastaista ohjelmistoa kehittävän SentiLinkin toimitusjohtaja ja perustajiin kuuluva Naftali Harris sanoi, että tiedonjako yksityisen ja julkisen sektorin välillä voisi myös olla nykyistä parempaa.

Komitean puheenjohtaja Emanuel Cleaver kysyi myös fintech-alan haavoittuvaisuudesta. Kyberturvastrategi Tom Kellermann sanoi venäjää puhuvan verkkorikollisyhteisön myyvän räätälöityjä haittaohjelmia pimeän verkon kauppapaikoilla. Etätyön lisääntymisen myötä rikolliset voivat myös päästä iskemään finanssialan järjestelmiin.