Patenttihakemuksen huomasi ensimmäisenä Windows United -uutissivusto. The Verge tuumaa Microsoftin suunnitteleman pyöreän laitteen muistuttavan paljon Googlen Home Miniä. Microsoft jopa mainitsee Googlen laitteen patenttihakemuksessaan, mutta muutoin hakemus paljastaa vähän tietoja laitteesta.

Yksi laitteen keksijöistä, Malek Chalabi, johtaa myös tiimikommunikaatiosovellus Microsoft Teamsin muotoilua. Tästä Verge päättelee, että kyseistä laitetta suunniteltaisiin kokoushuonekäyttöön. Siitä sen sijaan ei ole mitään vihjettä, että julkaistaisiinko laite Surface-malliston brändinimellä.

Kannettavan kokoinen laite on kuvan perusteella verhoiltu päältä kankaalla. Laitteessa on äänenvoimakkuuden säädön lisäksi mahdollisuus tehdä, vastaanottaa tai mykistää puheluja.

Microsoft järjestää lokakuun 2. päivänä Surface-laitetilaisuuden New Yorkissa, joten nähtäväksi jää, tullaanko kaiuttimesta kuulemaan lisää silloin. Microsoftin odotetaan julkaisevan AMD:n suorittimella toimivan Surface-kannettavan, ARM-pohjaisen Surfacen ja uuden Surface Pro -hybridilaitteen usb-c-liitännällä.