Kaupoissa on jo pitkään ollut erilaisia minikokoisia paikantimia, joilla esimerkiksi avaimet tai lompakon löytää puhelimeen asennettavalla sovelluksella helposti. Samoille markkinoille tähyää myös Apple. Huhujen mukaan yhtiön AirTags-tuote oltaisiin julkaisemassa marraskuun aikana.

PatentlyApple-sivusto on kaivanut esiin Applen patenttihakemuksen, jossa se kuvailee paikannuslaitteita. Voi olla, että yhtiö julkaisee hyvin tarkasti jotakin hakemuksessa kuvattua – tai sitten jotakin aivan muuta. Jättiyhtiöillä on tapana patentoida kaiken varalta jos jonkinlaisia innovaatioita, joita ei koskaan nähdä valmiina tuotteina.

Laitteiden perusominaisuudet vaikuttavat samalta kuin jo nyt kaupoissa olevilla tuotteilla. Liian kauas puhelimesta joutunut AirTag esimerkiksi voisi aktivoida hälytyksen, jolloin käyttäjä huomaisi avaintensa jääneen kotiin taikka työpaikalle. Mikäli avaimet älyperineen putoavat kadulle, voi ne löytää hyödyntämällä paikantamiseen myös muiden ihmisten puhelinten ja oman AirTagin välillä kulkevia signaaleja. Vastaavia verkkoja ovat viritelleet myös muut minipaikanninten kehittäjät.

Satojen kuvien joukossa esitellään kuitenkin myös eksoottisempia käyttötapoja. Joissakin kuvataan esimerkiksi paikantimiin rakennettuja erilaisia antureita ja mikrofoneja. Tällaisen voisi jättää vaikkapa valvomaan kodin ovea.

Toisessa kohtaa hakemusta puolestaan esitellään ratkaisu, jossa paikannin tunnistaa käyttäjänsä asennon ja muistuttaa korjaamaan kehonsa asentoa ergonomisempaan suuntaan.

Tarkasti sijaintinsa tuntevia laitteita voidaan hyödyntää myös lisätyn todellisuuden kanssa. Niiden päälle voidaan esimerkiksi heijastaa virtuaalisia pelinappuloita. Tai hihassa oleva tunnistin voi tunnistaa käden liikkeet, jolloin kädellä voisi ohjata tietokonetta tai televisiota. Nintendo Wiin ja Xbox Kinectin kaltainen peliohjauskin luonnollisesti onnistuisi.

Pocketnow-sivuston kuulemien huhujen mukaan AirTagsit julkaistaisiin marraskuun 17. päivän virtuaalitilaisuudessa, joten kovin kauan lopullisia tietoja tuotteesta ei tarvinne odottaa.