TechRadar kertoo, että Windows 10:stä on löytynyt uusi bugi, joka saa internetyhteydet horjumaan. Joidenkin sovellusten ja ohjelmistojen kohdalla verkkoyhteyttä ei saada luotua lainkaan.

Bugi saattaa estää WinHTTP:tä tai WinInetiä käyttäviä sovelluksia pääsemästä verkkoon.

Etätyöntekijöiden suureksi harmiksi tämä sisältää niin toimisto-ohjelmistopaketti Office 365:n, Microsoft Outlook -sähköpostisovelluksen, viestintätyökalu Microsoft Teamsin että Microsoftin omat selaimet.

Mikäli etätyöskentely vaatii verkkoyhteyttä, edessä voi siis olla kovia aikoja.

Bugi koskettaa kaikkia Windows 10 -käyttäjiä, jotka ovat asentaneet toukokuun 2019 tai lokakuun 2019 suurpäivityksen, ja sen jälkeen helmikuun lopussa liikkeelle lasketun KB4535996-päivityksen.

Bugi ei onneksi pure kaikkia, vaan vain joitakin Windows 10 -käyttäjiä.

Mikäli käytössä on myös vpn, bugi puree todennäköisemmin. Ikävä kyllä monet yhtiöt vaativat vpn-yhteyden luomista etätöitä varten paremman tietoturvan varmistamiseksi.

Microsoft on tietoinen ongelmasta, ja aikoo julkaista korjaavan päivityksen huhtikuun alussa.

Juuri tämän kaltaiset häiriöt ovat jotain, mitä juuri koronan luoman eristäytymistarpeen alla ei kukaan osakseen halua. Tämän vuoksi muun muassa Microsoft on sanonut, että nyt julkaistaan vain välttämättömimmät päivitykset, jotta mikään elintärkeä ei menisi vahingossa rikki.