PayPal päätti käydä myyjän kukkarolle jo keväällä, mutta muutti mielensä asiasta nousseen äläkän jälkeen. Nyt se on muuttanut mielensä mielenmuutoksen suhteen ja palaa alkuperäiseen suunnitelmaansa. Keväällä peruttu käyttöehtojen muutos astuu kuin astuukin voimaan lokakuussa, The Verge kirjoittaa.

Muutokset liittyvät maksajien kannalta miellyttävään turvaominaisuuteen: jos kaupoissa tulee mutkia matkaan, PayPal palauttaa rahat. Tämä ei ole muuttumassa, mutta myyjälle/maksun saajalle tulee ikävä heikennys.

Myyjä joutuu maksamaan PayPalille jokaisesta maksutapahtumasta provision, joka koostuu 30 dollarisentin kiinteästä maksusta sekä 2,9 prosentista kauppasummasta. Esimerkiksi tuhannen dollarin ostoksesta PayPal kuorii siis päältä noin 30 taalaa.

Tähän asti kiistatapauksissa ostajalle on palautettu hänen maksamansa rahat kokonaisuudessaan ja myyjälle tuo 2,9 prosentin siivu. Lokakuussa myyjä jää ilman palautusta. PayPal pitää rahat itsellään vaikka myyjä jäisikin nuolemaan näppejään, joten myyjälle peruuntuneet kaupat eivät merkitsekään vain menetettyjä tuloja vaan suoraan tappiota.

Lähde: Tivi