Moni verkkokauppa teki hyvää tiliä, kun koronarajoitusten vuoksi laajat ihmisjoukot joutuivat rajoittamaan liikkumisiaan ja tekemisiään. Verkko-ostoksia saatettiin tehdä ihan muun tekemisen puutteessa ja tyhjyyttä täyttääkseen.

Osansa näissä liiketoimissa liikkuvista rahoista keräsi taskuihinsa suosittu maksuvälittäjä PayPal, jolla ei ole ikinä mennyt paremmin. Yhtiö kertoi juuri tämän vuoden toisen vuosineljänneksen olleen sen historian paras jakso, ZDnet kirjoittaa.

Vertailuksi nostettiin etenkin USA:ssa vuoden kiivain verkkokaupparynnistys, viiden päivän pätkä kiitospäivän ja niin kutsutun kybermaanantain välillä – väli johon osuu myös ”black friday”. Nyt PayPalin välittämä maksuliikenne oli koko kolmen kuukauden ajan noiden kuumien päivien tasolla.

PayPal kertoo, että sen aktiivisten asiakastilien määrä kasvoi kolmessa kuukaudessa 21,3 miljoonalla. Niitä on nyt 346 miljoonaa. Tiliä kohden kirjattiin noin 40 maksutapahtumaa huhti-kesäkuun aikana. Voittoa PayPal kertoi tehneensä 1,5 miljardia dollaria.

Aivan kaikki maksutapahtumat eivät tietenkään olleet verkkokaupoista tehtäviä ostoksia, moni hoitaa esimerkiksi tilaamiensa kuukausimaksullisten palveluiden maksuliikenteen PayPal-tilinsä kautta.

Tämän järjestelyn etuna on esimerkiksi se, että tiliin liitetyn luottokortin vaihtuessa uuteen ei tarvitse tehdä muutoksia kuin PayPalin asiakastietoihin. Ylipäänsä on rauhoittavaa, kun luottokorttitietojaan ei tarvitse jakaa pitkin maailmaa jokaiselle verkkokauppiaalle tai palveluntarjoajalle, jonka kanssa on suhteissa.