Xbox Game Pass on Microsoftin tilauspohjainen pelipalvelu. Nimestään huolimatta sitä ei ole rajattu vain pelikonsolin käyttäjille vaan pelaamaan on päässyt myös Windows 10 -tietokoneilla.

Toistaiseksi Xbox Game Pass for PC -palvelu on ollut vasta beetavaiheessa, tosin julkisessa sellaisessa. Pelaamaan on päässyt hyvinkin vaatimattomalla kuukausimaksulla, mutta nyt sille tulee loppu, kun palvelu avataan virallisesti viikon päästä, 17. syyskuuta.

The Verge kirjoittaa, että Yhdysvalloissa hinta nousee kaksinkertaiseksi: 4,99 dollarista 9,99 dollariin. Suomessa hinnankorotus näyttää prosenteissa vielä rajummalta. Tällä hetkellä rajoitetun ajan tarjoushintana on vain 3,99 euroa, oikeaksi hinnaksi kerrotaan 9,99 euroa. Ja ensimmäisen kuukauden pelioikeuden saa vaatimattomasti eurolla.

Vergen tietojen mukaan hintaa ei vaihdeta kesken tilauskauden, joten tekemällä tilauksen ennen uusien hintojen voimaan astumista säästää selvää rahaa. Seuraavalla laskutusjaksolla etu haihtuu sitten ilmaan.

Xbox Game Pass -palvelussa pääsee kuukausimaksulla pelaamaan Microsoftin omia ja myös joidenkin muiden pelitalojen kehittämiä pelejä. Myöhemmin se avaa samaan hintaan oven myös Electronic Artsin EA Play -palveluun, jossa tarjolla on lukuisia hittipelejä.