Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen pc-laitteistojen myynti on kasvussa. Maailmanlaajuisesti pc-laitteistoja myytiin 62,1 miljoonaa, mikä on edellisvuoteen verrattuna 1,4 prosenttia enemmän.

Fujitsun äskettäin ostanut Lenovo oli markkinoiden kärjessä. Yhtiön myynti kasvoi 10,5 prosenttia. Dellillä käyrä nousi 9,5 ja HP:llä 6,1 prosenttia.

Channel Pron mukaan markkinatutkija Gartner tosin varoittaa, että ilo saattaa olla lyhytaikaista.

”Pc-myynnin kasvu vuoden 2018 toisella vuosineljänneksellä juontui bisnesmarkkinoiden kasvaneesta kysynnästä, mutta tämän varjopuolena kuluttajasektorin myynti oli laskussa”, sanoo Gartnerin pääanalyytikko Mikako Kitagawa.

”Pc-käyttäjien käytös on muuttunut”, Kitagawa jatkaa. ”Kuluttajat käyttävät älypuhelimiaan entistä enemmän päivittäisten askareiden tekemiseen, kuten sosiaalisen median seuraamiseen, kalenterin täyttämiseen, pankkiasioihin ja ostosten tekemiseen, ja kaikki tämä vähentää kuluttajalle suunnattujen pc-laitteiden kysyntää.”

Kitagawa lisää myös, että bisnessektorin kysyntä hiipuu, kun yritykset ovat saaneet korvattua vanhat pc-laitteensa uusilla Windows 10 -koneilla. Tietokonemyyjien tulisi varautua uuteen laskuun etsimällä tapoja rahastaa yhtiöitä jotka ovat jo päivittäneet laitteistonsa.

Lähde: Tivi