Sony on ollut harvinaisen kuuro moninpelaajien kritiikille. Viimeinen pisara vaikuttaa olleen Fortniten PlayStation-version lukitseminen Sonyn laitteille. Asiaan saattaa olla luvassa helpotusta.

Sony päätti lukita Fortnite-pelaajien tilit omalle alustalleen. Käytännössä se tarkoitti sitä, etteivät pelaajat pystyneet käyttämään samaa tiliä pelatessaan esimerkiksi Nintendon Switchilla tai Xbox Onella, MSPowerUser kirjoittaa.

Eurogamerin toimittaja yhytti Sony-pomo Shawn Laydenin Gamelab-tapahtumasta Espanjassa. Luvassa oli tiukkoja kysymyksiä ristiinpelaamisen sallimisesta PlayStationilla.

Tähän asti Sonyn tiukka kanta on ollut kovasta kritiikistä huolimatta se, että Xbox-, pc- ja Nintendo-pelaajat saavat pysyä lestissään. PlayStationilla moninpelaavia ei päästetä mukaan. Syyt ovat entisen Sony-pomon mukaan taloudelliset.

Laydenin mukaan Sony on kuitenkin kuullut kritiikin ja yhtiö pohtiikin ratkaisua ongelmaan. Mitään nopeaa helpotusta tuskin on luvassa, mutta ainakin asia on Sonyn tiedossa. Layden uskoo ratkaisun löytyvän, ja vieläpä sellaisen, joka miellyttää sekä pelaajia että yhtiön liiketoimintayksikköä.