Yhdysvalloissa on sallittua kantaa asetta itsesuojelusyistä, mutta pelistriimeihin pyssyleikit eivät kuitenkaan sovi. Tämän sai karvaasti kokea suosittu ammattipelaaja Carl Riemer, joka laukaisi vahingossa käsiaseensa livestriimin aikana, kirjoittaa BBC.

Vaarallisen leikin seurauksena miehelle lyötiin porttikielto Twitchiin, jossa hänellä on 100 000 seuraajaa. Myös hänen edustamansa joukkue SoaR on hyllyttänyt hänet kokoonpanosta.

Riemer myöntää olleensa päihtynyt ja luulleensa tyhjentäneen pistoolista panokset. Hän on pyytänyt tapausta anteeksi YouTube-videolla, jossa hän kertoo tehneensä elämänsä suurimman virheen ja tuntevansa itsensä idiootiksi. YouTubessa Riemerillä on yli 850 000 seuraajaa.

Striimin aikana Riemer pelasi Call of Dutya, mutta keskeytti pelin leikkiäkseen käsiaseellaan. Vahinkolaukaus osui metalliseen kuppiin, josta se kimposi pois rikkoen yhden huoneessa olleista tietokoneen näytöistä.

Porttikielto striimauspalveluun voi olla ammattipelaajan uran kannalta kohtalokasta, sillä menetetyt seuraajat näkyvät suoraan pelaajan tuloissa. Esimerkiksi maailman suosituimpiin pelaajiin lukeutuva Ninja on kertonut menettäneensä 40 000 seuraajaa kahden päivän Twitch-tauon aikana vuonna 2018.

Pyssyleikki voi koitua kalliiksi myös Riemerille, joka kertoi videollaan striimanneensa päivittäin viimeisen 3-4 vuoden ajan.