Valven ilmoitus pelikehitykseen palaamisesta otettiin innolla vastaan fanien keskuudessa. Jotkut pettyivät kuitenkin raskaasti, kun luvassa ei ollutkaan odotettua Half-Life-räiskintäpelin kolmatta osaa, vaan digitaalinen korttipeli Artifact.

Fanit leppyivät nopeasti ja Artifactin alkuperäiset myyntiluvut olivatkin erittäin hyvät, Neowin kirjoittaa.

Sittemmin on kato kuitenkin käynyt, ja nyt Valvelle riitti. Yhtiö ilmoittaa lopettavansa Artifactin uudelleenlämmittelyn, Artifact Foundryn kehityksen. Artifact Foundryn kehitys alkoi vuonna 2019, kun Valve päätti arvioida uudelleen pelin menestymismahdollisuuksia ja tulovirtajärjestelmää. Pelaajat eivät kuitenkaan koskaan palanneet, mikä johti lopetuspäätökseen.

Valve ei aio haudata pelejä, vaan yhtiöllä tunnistetaan, että Artifactilla on yhä potentiaalia. Tästä syystä molemmat pelit muuttuvat ilmaiseksi pelattaviksi ja niistä poistetaan erilaiset tulonhankkimismekanismit (monetization). Pelaajan ei siis tarvitse menestyäkseen tehdä pelin sisäisiä ostoksia.

Vaikka kehitystyö on nyt virallisesti päättynyt, Valve aikoo yhä ylläpitää Artifactia. Peliin on siis todennäköisesti luvassa myös bugikorjauksia.