Pelijätti Electronic Arts on joutunut tietomurron kohteeksi. EA on yksi maailman isoimmista pelijulkaisijoista, joka omistaa esimerkiksi The Sims-, FIFA-, NHL-, Battlefield sekä Dragon Age -pelisarjat.

Aiheesta ensimmäisenä uutisoineen Vicen saamien tietojen mukaan hyökkääjät ovat kaupitelleet saalistaan hakkerifoorumeilla. Näillä sivuilla jaettujen tietojen ja kuvakaappausten mukaan hyökkääjät ovat saaneet käsiinsä esimerkiksi FIFA 21 -pelin sekä Frostbite-pelimoottorin lähdekoodia.

Kyseistä pelimoottoria hyödynnetään esimerkiksi FIFA ja Battlefield-peleissä.

Lisäksi hyökkääjät ovat väittäneet kaapanneensa FIFA 21 -pelin otteluservereiden koodit sekä ohjelmistokehityspaketteja. Kaikkiaan pitkäkynnet ovat väittäneet foorumeilla saaneensa kokoon dataa jopa 780 gigatavun edestä, jota he yrittävät nyt kaupitella eteenpäin.

EA on vahvistanut Vicelle joutuneensa tietomurron kohteeksi.

”Tutkimme vastikään tapahtunutta murtautumista järjestelmäämme, jossa rajoitettu määrä pelin lähdekoodia sekä aiheeseen liittyviä työkaluja on varastettu”, EA:n tiedotuksesta oli kerrottu.

EA:n mukaan pelaajien tiedot eivät vaarantuneet, eikä hyökkäyksellä ole odotettavasti vaikutusta sen peleihin tai liiketoimintaan.