”Tiesitkö, että sovelluksissasi, musiikissasi, elokuvissasi ja peleissäsi on tappokytkin?”, pelikauppa GoG kysyy uudessa portaalissaan, joka on perustettu vastustamaan drm-kopiointisuojausten käyttöä.

Kopiointisuojausten käyttö on viihdeteollisuudessa hyvin yleinen käytäntö. Piraatteja estot eivät useinkaan pidättele, mutta maksavat asiakkaat saattavat kärsiä niistä turhaan. Raskas kopiointisuojaus saattaa helposti muuttaa esimerkiksi videopelin hitaaksi ja pelikelvottomaksi.

GoG haluaa valistaa kuluttajia kopiointisuojauksen vaihtoehdoista. FCK DRM -nimisessä portaalissa kerrotaan drm:n aiheuttamista ongelmista sekä annetaan tietoa yhdistyksistä ja palveluista, jotka työskentelevät drm-vapaan sisällön edistämiseksi.

Lisäksi portaaliin on koottu taulukko, jossa listataan drm-vapaan ja kopiointisuojauksella varustetun sisällön eroja. Haittapuolena mainitaan muun muassa se, että kopiointisuojauksen tarkistus saattaa välillä epäonnistua, mikä estää käyttäjää pääsemästä käsiksi ostamaansa sisältöön.

GoGin omistaa puolalainen CD Projekt Red, joka on tullut tunnetuksi Witcher-roolipelisarjastaan. Pelikaupassa myydään drm-vapaita pelejä. Se tunnettiin aiemmin nimellä Good Old Games.