GameSpot kertoo, että GameStop aikoo omien sanojensa mukaan käynnistää itsensä uudelleen. Yhtiön toimitusjohtaja George Shermanin mukaan GameStop Reboot -projekti aikoo vakauttaa tilanteen neljän peruspilarin avulla.

Ensimmäinen kohta on ytimen optimointi. Tämä tarkoittaa käytännössä tehokkuuden tehostamista, eli kuluja karsitaan, mietitään uusiksi mitä tuotteita kannattaa kaupoissa olla, myydään enemmän suuren voiton tuotteita ja järkeistetään liikekantaa.

Korporaatiotekstin voi siis hyvällä syyllä lukea tarkoittavan etenkin kulujen karsimista. Tämä näkyykin siinä, että GameStop on antanut reilussa kuukaudessa potkut noin 170 työntekijälle, ja aikoo sulkea 180-200 huonosti menestyvää liikettä helmikuuhun 2020 mennessä.

GameStop aikoo kosiskella lisää asiakkaita tekemällä itsestään keskuksen, jossa ihmiset haluavat viipyä pidempäänkin. Tekemällä liikkeestä sosiaalisen tilan ja petraamalla palveluita kuten kanta-asiakasetuja GameStop toivoo pitävänsä asiakkaistaan kiinni.

GameStop suunnittelee satsaavansa digitaaliseen puoleenkin kunnolla, jotta se voi tarjota asiakkailleen lisää näiden kaipaamia helppokäyttöisiä palveluita sekä sisältöä. Tätä varten yhtiö muun muassa uusi verkkosivunsa. Tätä kirjoitettaessa sivustot ovat tosin alhaalla, joten ihan putkeen se ei sitten kuitenkaan mennyt.

Yhtiö aikoo myös tarkistaa miten liikkeiden ja yhteistyökumppaneiden suhdetta voitaisiin parantaa, jotta asiakkaiden pitkän ajanjakson arvoa saataisiin kasvatettua uudenlaisilla kassavirroilla.

GameStopin on eittämättä tehtävä parhaansa muuttaakseen suuntaansa. Pelikauppaketjun osake on tipahtanut muutamassa vuodessa huippulukemista pohjamutiin, 46 dollarista nippa nappa vitoseen. Se on myös joutunut antamaan isolle määrälle työntekijöitään potkut, ja sulkemaan liikkeen toisensa jälkeen.

Osana GameStopin tulosraporttia julkistettu puhe on kuultavissa täällä.