Windows 10 Creators Updaten käyttäjät ovat kärsineet ongelmista, kuten yhtäkkisistä ruudunpäivityksen hidastumisista ja nykimisistä lukuisissa eri peleissä. Kuukausia siihen meni, mutta nyt Microsoft myöntää ongelmien olemassaolon ja lupaa korjauksen, MSPowerUser kirjoittaa.

Ensimmäiset suorituskykyongelmat peleissä havaittiin jo huhtikuussa, mutta vasta äskettäin Microsoft on vastannut pelaajien vaatimuksiin korjaustoimenpiteistä. Yhtiön mukaan se on havainnut ”lukuisia ongelmanaiheuttajia”, joihin se lupaa korjauksen.

Microsoftin mukaan eräs potentiaalisista ongelmanaiheuttajista on jo korjattu Windows Insider -beetatestaajille jaetussa viimeisimmässä Windows 10:n esiversiossa (build 16273). Yhtiöltä luvataan, että asia tutkitaan perin pohjin.

Joidenkin pelaajien mukaan ongelmat ovat kadonneet, kun he ovat poistaneet käytöstä Xbox Game DVR -ominaisuuden, mutta kaikkiin kikka ei ole purrut. Suorituskykyongelmista kärsiviä pelejä ovat muun muassa Overwatch, Battlefield 1 sekä Rocket League.

Todennäköistä on, että Microsoft julkaisee tarvittavat korjaukset osana lokakuun Fall Creators Update -ominaisuuspäivitystä. Korjauksia ei siis kannattane odottaa ainakaan ennen sitä, MSPowerUser huomauttaa.