Mobiilipelifirma Kwalee selvitti, miten tärkeinä pelaajat pitävät tilannetallennuksiaan. Näyttää siltä, että erittäin tärkeinä.

Esimerkin antaa 29-vuotias Dinara, jonka Assassin's Creed: Syndicate -pelin pelaaminen päättyi järkytykseen vuonna 2015: ”Olin odottanut pelin julkaisua pitkään ja hankin sen käsiini ensimmäisten joukossa. Käytin palaamiseen tunteja ja olin läpäissyt 95 prosenttia pelistä. Sitten poikaystäväni halusi vapauttaa kiintolevyltä tilaa uuden Call of Dutyn asentamiseksi.”

Poikaystävä osoittautui tunariksi, joka vahingossa tyhjensi koko kiintolevyn. ”Olin sanaton. Minulla ei ollut voimia edes suuttumiseen. En kyennyt puhumaan hänelle päiväkausiin. Tuosta on kulunut viisi vuotta, enkä ole saanut pakotettua itseäni aloittamaan peliä uudelleen”, Dinara kertoo.

Hän ei kerro, mistä olisi luopunut mieluummin kuin Assassin's Creed -tallennuksistaan. Kwalee oli kuitenkin kyselyssään antanut erilaisia vaihtoehtoja, joiden tärkeyttä voisi punnita tallennuksia vastaan.

Joka viides vastaaja luopuisi mieluummin puhelimestaan kuin menettäisi tallennuksensa. Todella syvälle sukelletaan, kun yksi kymmenestä antaisi mieluummin tuhota kotinsa. Tai no, koteja on tietysti moneen lähtöön. Yhtä moni antaisi murskata autonsa tai vihkisormuksensa.