Global++-niminen hakkeriryhmä on tarjonnut Nianticin sijaintipohjaisten pelien muokattuja versioita. Niantic ei vedonnut tekijänoikeuksiin: yhtiön mielestä huijarit vahingoittavat muiden pelikokemusta mahdollistamalla huijaamisen, Business Insider uutisoi.

Niantic on julkaisemassa pian laajemmin seuraavan pelinsä, nyt testiversiona julkaistun Harry Potter: Wizards Uniten. Yhtiö haluaa ilmeisesti huijariporukan pois niskastaan ennen sitä.

Pokémon Go++ ja Ingress++ on muokattu antamaan etua tavallisella versiolla pelaaviin nähden: pelaaja voi itse siirtymättä huijata gps-sijaintinsa ja napata harvinaisia pokemoneja, kun niitä ilmestyy jonnekin. Pelin voi myös laittaa automaattisesti kävelemään ympyröitä.

Syytteessä mainitaan kaksi Global++:n jäsentä ja lisäksi 20 vielä nimeämätöntä syytettyä.

Global++ ei ole vastannut virallisesti syytteisiin. Verkkosivut ja Discord-palvelimet ovat kadonneet oikeusjutun uhan ilmestyttyä.

Haittaavatko huijarit sitten todella peliyhtiön ansaintamahdollisuuksia? Huijarit saattavat latistaa muiden pelaajien innon, mikä voi vaikuttaa pelin suosion jatkumiseen ja pelitalolle tuomiin tuottoihin.