Puhelimen laturin ajatellaan olevan viaton teknologinen laite, mutta kiinalaisen tietoturvayhtiön tutkijat ovat keksineet tavan hakkeroida pikalatauksella toimivat laturit sulattamaan puhelimen, kertoo Gizmodo. Kiinalaisen teknologiajätti Tencentin omistama Xuanwu Labs julkaisu tutkimuksen, jossa kerrotaan BadPower-hakkeroinnista. Se toimii manipuloimalla latureiden sisällä olevaa laiteohjelmistoa.

Tavallisesti puhelimen latautuessa pikalatauksella laite ja laturi kommunikoivat ja päättävät sopivan sähkömäärän keskenään. Tarkoituksena on lähettää mahdollisimman paljon potkua ilman, että puhelin vahingoittuu.

Jos laturin laiteohjelmisto hakkeroidaan Xuanwu Labs näytti, että toimijat voivat manipuloida laturia lähettämään enemmän sähköä kuin puhelin kestää. Tämä johtaa laitteen ylikuumenemiseen ja sisäiset komponentit sulavat. Tutkijat testasivat BadPoweria 35 laturilla, joista 18 onnistuttiin hakkeroimaan.

Pelottavin osa BadPowerissa on se, että ei ole mitään ulkoista merkkiä mistä sen voisi huomata. Onneksi tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että hakkereiden pitää päästä fyysisesti käsiksi laturiin ohjelman toimimiseksi. Laitteiden infektoiminen oli tutkijoiden löydösten mukaan myös erittäin helppoa. Hyökkääjän tarvitsee vain yhdistää pieni laitteisto muutamaksi sekunniksi laturiin, ja ohjelma on ladattu.

BadPower on onneksi helppo torjua, sillä uhrin pitää vain päivittää laturin laiteohjelmisto pelastuakseen hyökkäykseltä. Valitettavasti 34 tutkijoiden testaamasta laturin sirusta jopa 18 ei tukenut päivitettävää laiteohjelmistoa, eli niitä ei voi suojata BadPower-hyökkäykseltä.