Nyt myös Audi on tulossa sähköpotkulautamarkkinoille. Saksalaisen autovalmistajan tavoitteena on tehdä omasta laudastaan kilpailijoita turvallisempi, Iltalehti kertoo.

E-Tron-lauta on suunniteltu niin, että sitä ohjataan yhdellä kädellä. Näin toisella kädellä voi näyttää käsimerkkejä esimerkiksi kääntyessä.

Sähköpotkulaudan ja -skeittilaudan yhdistävä E-Tron ei ole mikään halpa kulkupeli. Potkulaudan hinnaksi on kerrottu 2000 euroa, joten sen hinnalla tekee jo huomattavan määrän lyhyitä vuokrapotkulautamatkoja. Lisäksi Audin potkulaudan ohjaaminen kuulostaa hieman hankalammalta kuin perinteisen potkulaudan.

Potkulautaa ohjataan skeittilaudan tapaan ohjailemalla painoa. Kaasutus ja jarrutus tapahtuu kahvaa vääntämällä. Laudassa on neljä pyörää, jotka helpottavat pystyssä pysymistä. E-Tron painaa 12 kiloa, joten kovinkaan helposti liikuteltava kulkupeli ei ole kyseessä, vaikka potkulauta taittuukin kasaan.

Audi kuvailee ajokokemusta aalloilla surfaamiseksi. Toisen käden ollessa vapaana, saattaa surfailu olla turvallisempaa, sillä nyt lautailijoiden on vaikea näyttää käsimerkkejä kääntyessään, mikä aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä.

Audin sähköpotkulautaa voi vetää perässä. Audi

Audi lupaa, että täydellä latauksella laudalla voi taittaa 20 kilometrin matkan. E-Tronin huippunopeus on 20 kilometriä tunnissa. Laudassa oleva mittari näyttää, kuinka paljon latausta on vielä jäljellä. E-Tron on mahdollista yhdistää muiden lautojen tapaan Bluetooth-yhteydellä omaan puhelimeen ja siinä on varkaussuoja.

Audi kertoo, että E-Tronin myynnin on tarkoitus alkaa vuoden 2020 loppupuolella.