Varoituksen saatuaan Apple on korjannut osan ongelmista äskettäin julkaisemallaan iOS-päivityksellä. Yksi haavoittuvuuksista on ilmeisesti osoittautunut työläämmäksi, joten sen paikkaamista odotellaan yhä. Siksi Google Zero -tutkijaryhmä ei ole vielä kertonut sen yksityiskohtia julkisuuteen, BBC kirjoittaa.

Julkaistujen tietojen mukaan paikatut viat olivat Applen iMessage-viestintäsovelluksessa. Käyttäjän kannalta ne ovat erittäin häijyjä, koska niitä pystyy The Next Webin mukaan käyttämään hyödykseen vähällä vaivalla. Laukaisemiseen riittää tietynlaisen viestin lähettäminen uhrin mobiililaitteeseen. Harmit alkavat, kun viesti avataan katseltavaksi.

Hyökkääjä voi saada laitteen täysin komentoonsa: tietoja voi kopioida tai asentaa haittaohjelmia. Ilkein haavoittuvuuksista on sellainen, että laitteen puhdistamiseksi pitää siltä poistaa kaikki data.

Apple on kommentoinut asiaa kehottamalla asiakkaitaan lataamaan mobiililaitteilleen viivyttelemättä iOS 12.4 -version. ”Sovellusten pitäminen ajan tasalla on tietoturvan kannalta yksi tärkeimmistä asioista”, Apple muistuttaa.

Googlen tutkijat ovat kertoneet paikatuista haavoittuvuuksista sen verran täsmällisesti, että rikolliset voivat hyötyä tiedoista. Siksi korjauspäivitysten asentamisella on jo kiire.