Koronavirus ravistelee maailmaa, ja ihmiset keksivät mitä erikoisempia viritelmiä tartunnoilta suojautumiseen. Esimerkiksi Facebookissa on levinnyt kuvakooste, jossa ihmisiä on kuvattu muovisäkkeihin vuorautuneina vesitonkat päässä.

Myös tavallisten käsidesinfiointiaineiden ja hengityssuojaimien kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti.

Mikrobitti tarjoaa puhdistamiseen neuvoja kahdessa erillisessä opasjutussa. Toinen keskittyy mobiililaitteisiin, toinen artikkeli taas tietokoneisiin.

Yleensä tartunnoilta pyritään suojautumaan välttämällä koskettamasta julkisten paikkojen ovenkahvoja ja kaiteita, hissien painikkeita, valokytkimiä ja niin edelleen. Terveyskeskusten mukaan myös kasvojen koskettamista tulisi välttää.

Yhtä järkevää on kuitenkin kiinnittää huomiota kaikkialle kuljetettavan ja kasvoja koskettavan älypuhelimen hygieniaan.

Uuden tutkimuksen mukaan koronavirus voi nimittäin sinnitellä älypuhelimen lasilla ja muovipinnoilla jopa yhdeksän vuorokautta, Slate kirjoittaa. Journal of Hospital Infection -tutkimuksessa tutkittiin 250 sairaalatyöntekijän mobiililaitteita.

Myös Kenneth Mak Singaporen terveysministeriöstä kertoo, että puhelimien puhdistaminen on suojautumisen kannalta jopa tärkeämpää kuin hengityssuojaimien käyttö.