Googlen viime vuonna lanseeraama pelipalvelu Stadia on saamassa viisi uutta peliä lähikuukausien aikana, kirjoittaa The Verge.

Viime kuussa kerrottiin, että palveluun tulisi tämän vuoden aikana yli 120 uutta peliä, joista kymmenen on yksinoikeuspelejä. Puheet ovat kuitenkin olleet pelkkää sanahelinää, sillä yhtäkään peliä ei ole tähän mennessä mainittu nimeltä.

Nyt uusista peleistä on kuitenkin tiedotettu ja palveluun julkaistaan kolme peliä, jotka ilmestyvät Stadialle ennen muita alustoja. Nämä ovat Mirror’s Edgen ja Tomb Raiderin käsikirjoittajana tunnetun Rhianna Pratchettin kirjoittama puzzlepeli Lost Worlds: Beyond the Page, arcadehenkinen Splitlings, sekä idealtaan huojuvaa tornia muistuttava Stacks On Stacks (On Stacks). Lisäksi luvassa ovat vuonna 1995 Sega Saturnille julkaistun Panzer Dragoonin uusi versio ja Serious Sam -kokoelma.

Palvelu avattiin 19. marraskuuta, minkä jälkeen sille ei ole julkaistu yhtäkään uutta peliä. Mikäli Stadia Pro -tilauksen kolmen kuukauden kokeilujakson on ottanut käyttöön heti julkaisusta lähtien, tulee se päättymään viiden päivän sisällä. Innokkaimmille Stadian kokeilijoille uudet pelijulkistukset ovat siis varsin laiha lohtu.

Uusien pelien lisäksi Google on tiedottanut Chrome-selaimen saavan lähiaikoina 4k-tuen. Tuen puute sai Stadian ensimmäisissä arvosteluissa kritiikkiä, sillä selainpohjainen pelaaminen olisi periaatteessa kätevin tapa käyttää palvelua. Chrome-selaimen rajoitukset kuvanlaadun suhteen aiheuttivat kuitenkin sen, että kuvanlaatu oli parhaimmillaankin 1080p, joskin rakeinen kuva muistutti usein 720p-resoluutiota.