Netflix on suututtanut uuden realitysarjansa kuvauspaikaksi kaavaillun Byron Bayn väestön pahemman kerran, kirjoittaa BBC. Jo yli 7000 ihmistä on allekirjoittanut adressin, jolla pyydetään päättäjiä kieltämään Netflixin hakemat kuvausluvat.

Adressin läpimeno vaatii 9000 allekirjoitusta, jonka jälkeen kaupunkia ympäröivän Byron Shiren aluehallinto voi ottaa asian käsittelyyn. Koko alueen asukasluku on noin 30 000, Byron Bayn noin 9000.

Kauniista paratiisirannoistaan tunnetussa Byron Bayssa on tarkoitus kuvata Netflixin uusi realitysarja Byron Baes, jossa pääosassa ovat eturivin somevaikuttajat. Surffareiden suosimille hiekkarannoille sijoittuvan sarja on lajityypiltään jonkinlainen dokumentin ja saippuaoopperan sekoitus, jossa seurataan tähtien yltäkylläistä elämää ja keskinäisiä draamoja.

Kylän asukkaat ovat kuitenkin saaneet jo valmiiksi tarpeekseen Hollywood- ja Instagram-tähdistä, jotka ovat valloittaneet paikan viime vuosien aikana. Mediassa lomakylästä on annettu kuva paratiisimaisena kiireettömän ja huolettoman elämän kehtona.

Todellisuudessa 9000 asukkaan Byron Bayn asuntojen hinnat ovat kohonneet huimasti samaan aikaan kun sen kuuluisat rannat kärsivät vesieroosiosta ja asukkaat erilaisista sosiaalisista ongelmista. Kylässä on paljon työttömyyttä ja väkivaltaa, minkä lisäksi nuorison koulunkäynti jää usein kesken jo teini-iässä.

”Emme halua, että Byron Baysta tulee kulissi ja magneetti somevaikuttajille”, adressissa kirjoitetaan.