Italialaiset ja saksalaiset tutkijat toteuttivat kokeilun, jonka avulla he yrittivät selvittää, miten Wikipedia voi vaikuttaa turisteihin. Kokeilussa huomattiin, että pienten muokkausten avulla pikkukaupungit voivat tienata turismilla jopa 100 000 euroa lisää vuodessa, The Guardian kertoo.

Tutkijat valitsivat satunnaisesti Espanjalaisia kaupunkeja, joiden Wikipedia-sivuja he muokkaisivat. Sivuille lisättiin laadukkaita kuvia ja muutama kappaletta kaupungin nähtävyyksistä ja historiasta. Muokkausten tekemiseen ei tarvita ammattilaista, sillä suurin osa muokkauksista oltiin vain käännetty espanjankielisestä Wikipediasta muille kielille.

Toiminnalla oli helposti huomattava vaikutus, sillä se lisäsi kaupungeissa vietettyjen öiden määrää noin yhdeksällä prosentilla turistikauden aikana. Kaupungit, joiden Wikipedia-sivut ovat melkein tyhjät, saattavat saada jopa kolmasosan enemmän turisteja.

Kokeilu onnistui niin hyvin, että monet saattavat ihmetellä tämänkaltaisen toiminnan puutetta. Tämä johtuu osittain siitä, että Wikipedian sääntöjen mukaan sivuja ei saa muokata kaupallisista syistä. Kaupungit voisivat kuitenkin lisätä faktatietoa ja hyötyä siitä samalla itse.