Murphy-sängyksi kutsutun piiloon taittuvan pedin idea on peräisin 1900-luvun alusta. Oopperadiivaa liehitellyt keksijä William Lawrence Murphy asui yksiössä, eikä ajan moraalikoodistoon sopinut, että naimaton nainen olisi tullut vierailulle hänen makuuhuoneeseensa. Niinpä Murphy keksi piilottaa sängyn seinää vasten, jolloin vierailut muuttuivat mahdollisiksi.

Bumblebee Spaces -niminen yhtiö yrittää nyt samaa ideaa lainaamalla ratkoa San Franciscon alueen asunto-ongelmaa. Yhtiö vuokraa minikokoisia asuntoja, joissa lisätilaa on saatu aikaan sängyllä, joka siivotaan pois silmistä ja jaloista, kun sitä ei käytetä.

Hypermodernissa ratkaisussa sänky nousee ja laskee vaijereiden varassa, ja sen säilytystilana on katto. Käsivoimiaan ei tarvitse tehtävään hukata, sillä vaijereita liikuttavat moottorit, joita ohjataan mobiilisovelluksella.

Automatiikka myös huolehtii, ettei asukas tai jokin arvokas tavara murskaudu, kun sänky laskeutuu katosta. Tekniikasta kirjoittaneen 1843magazinen mukaan anturit vain ovat niin herkkiä, että sänky tuntuu jäävän jumiin pienimmästäkin oletetusta esteestä. Käyttäjä itse ei pääse vikatilanteissa käynnistämään sängyn järjestelmiä uudelleen, vaan se on tehtävä etänä Bumblebee Spacesin hallintakeskuksesta.

Vanhan keksinnön digitalisointi ei saa kovin suuria kehuja lehden haastattelemilta asukkailta.

Yhtiö pyrkii ohjaamaan ihmisiä elämään muutenkin nykyistä kerskakulutuskulttuuria niukemmin. Asuntojen lipastojen laatikoissa on kamerat, jotka pitävät kirjaa miten laatikoissa olevia esineitä käytetään. Mikäli jotakin tavaraa ei ole otettu ulos kuukauteen, ehdottaa sovellus siitä luopumista.

Vaikka työpaikka olisi hyväpalkkaisella teknologia-alalla, ei San Franciscon tai Piilaakson alueella pääse nauttimaan kartanomaisista olosuhteista. Eräs Bumblebee Spacesin remonttikohteista on 30-neliöinen yksiö, jonka kuukausivuokraksi sen valmistuttua 1843magazine arvioi 3400 dollaria.