Tällä hetkellä joukkorahoitusta Kickstarter-palvelussa keräävä Peeqo on pikkuruinen "kotirobotti", jonka pääasiallinen kommunikointiväylä ovat gif-animaatiot ja lyhytvideot.

Rakennussarjana myytävä Peeqo on kasattuna noin 17 senttimetriä korkea. Käyttäjäänsä se kuuntelee kahdella mikrofonilla ja katselee viiden megapikselin kameralla. Lisäksi käytössä on neljä nappulaa, joiden toiminnan voi ohjelmoida vapaasti. Gifit ja videot pyörivät puolestaan nelituumaisella näytöllä ja äänet toistuvat kolmen watin teholla kahdesta kaiuttimesta. Robotti osaa myös liikuttaa hieman "kehoaan", vaikkei varsinaisesti liikkeelle pääsekään.

Projektin sydämenä hyrrää Raspberry Pi 3B+. Mikäli sellainen löytyy jo nurkasta keräämästä pölyä, voi Peeqonsa tilata aivottomana ja säästää näin rahaa. Valmistajan mukaan uusia ja tehokkaampia Raspberry Pi -koneita voi myöhemmin asentaa vanhan tietokoneen tilalle.

Puheentunnistuksessa laite hyödyntää useita eri palveluita. Käytössä ovat Amazon Voice Services, Google Cloud Speech, Snips, Jasper ja Mycroft. Myös muita palveluita voi halutessaan viritellä käyttöön, ja aikeena on tarjota myös Peeqon omaa puheentunnistusta – tosin maksullista sellaista.

Laitetta voi käyttää piristämään päiväänsä. Valmistajan mukaan se ei vastaa samaan kysymykseen koskaan samalla videolla kahdesti, joten hupia pitäisi riittää rutkasti. Hyötykäyttöäkin sentään voi harjoittaa, laitteelta voi udella esimerkiksi säätietoja tai käyttää älykodin valoja ja muita älysähkölaitteita. Hintaa laitteelle tulee Suomeen tilattuna halvimmillaan noin 200 euroa, mutta silloin pitää lisäksi vielä hankkia erikseen Raspberry Pi 3.