9to5google kertoo, että Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai valaisi yhtiön laitteistopuolen menestystä osana emoyhtiö Alphabetin tulosraporttia.

Pichain mukaan Googlen laitteistoa valmistava osasto on nykyisin monimiljardibisnes.

The Verge vetää tästä johtopäätöksen, että Googlen kehittämien laitteiden myynti on rikkonut kahden miljardin dollarin rajan.

Tarkkaa summaa on vaikea selvittää, sillä Google hautaa rautapuolen lukunsa samaan Muut tulot -laariin kuin tilauspalveluiden liikevaihdonkin. Yhdessä laitteistomyynnin, Youtube Premiumin, YouTube Music Premiumin ja muiden palveluiden liikevaihto on yhteensä 17 miljardia dollaria.

Koska Google paljasti YouTube-tuottojen olevan 15 miljardia, näin ollen laitteistot ovat vastuussa arviolta kahden miljardin liikevaihdosta.

Google ei kuitenkaan kerro tuotteidensa myyntilukuja, joten on vaikea sanoa pärjääkö sen valikoimasta parhaimmin älykaiuttimet, Chromecast-laitteet vai kenties kannettavat tietokoneet.

Google kertoi myös kuinka paljon Android-sovellusten kehittäjät ovat tähän saakka tienanneet Google Play Storen kautta. Googlen mukaan kehittäjät ovat ansainneet 80 miljardia dollaria. Oletettavasti tienestit ovat koko siltä ajalta, kun Android-sovellusten kauppapaikkaa on pyöritetty, eli vuodesta 2008 saakka.

TechCrunch kertoi kertoi viime vuonna, että Applen App Store -sovelluskaupan kautta kehittäjät ovat netonneet yhteensä 120 miljardia dollaria.

Myös App Store on ollut toiminnassa vuodesta 2008 alkaen, eli Googlen ja Applen luvut ovat suhteellisen vertailukelpoiset.