Kanadassa on uutisoitu iPhonesta, joka kesti kuukauden lojumisen hyisen järven pohjassa. Digital Trends kirjoittaa, että kyseinen iPhone 11 Pro lähti lataamisen jälkeen käyntiin ilman ongelmia ja kaikki puhelimen sovellukset ja tiedostotkin avautuivat normaaliin tapaan.

Tapaus sai alkunsa, kun Angie Carriere -niminen kanadalaisnainen oli lähtenyt tyttärensä kanssa pilkille 50-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Kanadan keskiosassa sijaitsevan Waskesiu Laken kova tuuli aiheutti kuitenkin sen, että kaksikon suojanaan käyttämä teltta karkasi sen mukana.

Kurottaessaan teltan perään Carrieren reiden päällä pitämä puhelin luiskahti jäälle ja suoraan pilkkireiästä veteen. Nainen kertoi vasta hetkeä aiemmin kehottaneensa tytärtään pitämään visusti huolta omasta puhelimestaan.

Aluksi Carriere ei edes harkinnut puhelimen pelastamista, mutta mieli muuttui myöhemmin. Pelastusoperaatio koostui kolmesta visiitistä järvelle, joista viimeisellä luuri saatiin ongittua ylös kaikuluotaimen ja naruun ripustetun magneetin avulla.

Sitkeä etsintä sai ihmeellistä kyllä onnellisen päätöksen, kun lataamisen jälkeen puhelin käynnistyi normaaliin tapaan. Carrieren mukaan puhelin toimii kaikin puolin, eikä siinä ole mitään ongelmia.

Apple lupaa IP68-luokitellun iPhone 11 Pron kestävän upotuksen korkeintaan neljän metrin syvyyteen puoleksi tunniksi. Kanadan tapauksen perusteella vaikuttaisi siis siltä, että valmistaja on pahasti aliarvioinut laitteensa kestävyyden.

Kanadassa nähtiin myös helmikuussa tapaus, jossa epätoivoinen mies sukelsi hyisestä satama-altaasta sinne seitsemän tuntia aiemmin uponneen iPhone XS:n. Tuokin puhelin selvisi koettelemuksesta.