AWS eli Amazon Web Services joutui tiistaina tunteja kestäneen palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Myös Googlen pilvipalvelua pommitettiin samaan aikaan, mutta hyökkäykset eivät välttämättä liity toisiinsa.

Muun muassa Computer Business Review kirjoittaa AWS:n olleen hajautetun palvelunestohyökkäyksen kohteena noin kahdeksan tunnin ajan. Varsinaisena kohteena oli Route 53 DNS -palvelu, mutta ongelmat heijastuivat useisiin muihinkin palveluihin.

CBR ihmettelee hyökkäyksen laatua ja rajuutta. AWS:llä on oma Shield Advanced -niminen palvelu, jolla tarjotaan asiakkaille suojaa juuri palvelunestohyökkäyksen varalta, mutta omia palveluitaan se ei kyennyt tällä kertaa puolustamaan.

AWS:n mukaan Shield Advanced pystyi torjumaan osan hyökkäysliikenteestä, mutta samalla se esti myös asiallista liikennettä. Asiakkaat valittivatkin, etteivät päässeet esimerkiksi käsiksi tietokantoihinsa useaan tuntiin.

Googlen pilvialusta GCP (Google Cloud Platform) oli samaan aikaan ongelmissa, jotka vaikuttivat moniin sen pilvipalveluihin. Google kuitenkin vakuutti CBR:lle, että sen murheet eivät liittyneet minkäänlaiseen palvelunestohyökkäykseen.