Yhteistyöllä kosiskellaan yrityskäyttäjiä. Tarkoitus on mitä ilmeisimmin pistää kampoihin tällä hetkellä pilvikukkulan kuninkaana keikkuvalle Amazonille, kirjoittaa Reuters.

Datakeskusten välille rakennettavia pikayhteyksiä tulee ensin Yhdysvaltojen itäosiin ja myöhemmin muille alueille. Yhtiöiden palveluita yhtenäistetään niin, että käyttäjät tarvitsevat tulevaisuudessa vain yhden käyttäjänimen ja voivat käyttää kumman tahansa yhtiön tukipalveluita.

Microsoft on solminut aiemmin sopimuksia muun muassa ohjelmistovalmistaja SAP:n ja Adoben kanssa palveluitaan sulavoittaakseen.

Gartnerin analyytikon Ed Andersonin mukaan ”ei ole salaisuus, että Oracle pitää Amazonia pahimpana kilpailijanaan tietokantamarkkinoilla”. Andersonin mielestä yhteistyö Microsoftin kanssa on selvä piikki Amazonin suuntaan.

Andersonin huomauttaa, että osa Microsoftin ja Oraclen yhteistyön seurauksista on edelleen hämärän peitossa. Ei ole esimerkiksi tiedossa, joutuvatko käyttäjät maksamaan tulevaisuudessa suurten tietomäärien siirtämisestä palvelusta toiseen.

Lähde: Tivi