Kuluttajaelektroniikan alallakin on huomattu, että yhä modernimpien näyttöjen, itseohjautuvien ajoneuvojen ja virtuaalisten assistenttien tapaiset innovaatiot tukeutuvat lopulta pilveen.

Tämän vuoden CES-tapahtuma on itse asiassa naamioitu pilvinäyttely, jossa sekä näytteilleasettajat että messuvieraat ymmärtävät pilvilaskennan kasvavan merkityksen lähes kaikkien kuluttajaelektroniikan älykkäiden laitteiden perustana.

Ilman pilveä digitaaliset assistentit, puettavan elektroniikan laitteet, useimmat älytelevisiot, paikannuspalvelut tai edes fiksut keittiövärkit eivät yksinkertaisesti toimi. Infoworldin varovaisen arvion mukaan vähintäänkin 70 prosenttia CES 2020 -messuilla esitellyistä laitteista tarvitsee pilven peräkammarin prosessoripalveluja tuekseen.

Alun perin yritysten laskenta- ja tallennuspalveluja varten kehitetty pilvilaskenta tekee nykyään kuluttajaelektroniikankin laitteista entistä parempia.

Varsinkin laitevalmistajat hyötyvät julkisen pilven yhä kehittyneemmistä palveluista, kuten edistyneestä analytiikasta, tallennuksen eri vaihtoehdoista, koneoppimisesta, virtuaalitodellisuudesta sekä esineiden internetistä ja reunalaskennasta. Näistä kaksi viime mainittua pilvipalvelua ovat suorastaan kuin luotuja juuri laitevalmistajia varten.

Julkisen pilven laaja palvelutarjonta näkyy paitsi kuluttajaelektroniikan laitteissa myös näiden tuotteiden suunnittelussa, tuotannossa, logistiikassa, markkinoinnissa ja myynnissä.

Pilvi on keksintöjen alusta

Kaikki uusien härveleiden kehittäjät ja promoottorit pitävät juuri heidän keksintöjään koko teknoalan ydintoimintoina. Uusien tuotteiden ja palveluiden rakentaminen ja eri teknologioiden yhdistäminen vaatiikin tekijöiltä rutosti luovuutta, innovatiivisuutta ja pitkäjännitteisyyttä.

Näissä kuvioissa pilvilaskenta tarjoaa toimivan alustan sekä olemassa oleville teknologioille että vasta syntyvaiheissaan ponnisteleville uusille keksinnöille.

Lopulta pilvestä tulee yhtä olennainen osa elektroniikkaa kuin vaikkapa piisiruista tai muovista. Se nyt vaan on mukana laitteissa ilman, että sitä tarvitsee erikseen mainita.