Eilen julkaistu odotettu Total War: Warhammer 2 sisälsi pahamaineisen Denuvo-kopiointisuojauksen, jota kiinalaiskrakkerit pitivät aiemmin ”murtamattomana”. Lopulta Warhammer 2:n kopiointisuojaus petti vain muutamassa tunnissa.

Tehokkaana pidetty Denuvo ei onnistunut suojelemaan Total War: Warhammer 2 -strategiapelejä piraattien himokkailta hyppysiltä, vaan Steampunks-nimellä tunnettu ryhmittymä ilmoitti murtaneensa suojauksen alle päivä pelin julkaisun jälkeen, käytännössä vain muutamassa tunnissa, TorrentFreak kirjoittaa.

Vuonna 2016 kiinalainen krakkeriryhmä 3DM tarjosi piraateille huonoja uutisia: Denuvo on mahdoton murrettava, eikä kopiointisuojauksella varustetuista peleistä kannata odottaa piraattiversioita.

Tilanne muuttui saman vuoden elokuussa, kun Conspir4cy-niminen ryhmittymä julkaisi Rise of Tomb Raiderin murretun version. Denuvo oltiin saatu pilkottua yhteistyössä muiden piraattiryhmittymien kanssa.

Tämän jälkeen Denuvon tarina on ollut silkkaa alamäkeä. Aiemmin tänä vuonna julkaistu Resident Evil 7 -toimintapeli murrettiin alle viikossa. Tekken 7:n kopiointisuojauksen murtamiseen kului vain neljä päivää.

Itävaltalaisen Denuvon markkinointipomo Thomas Goebl pyrki vähättelemään pr-katastrofia lausuessaan aiemmin kesällä, että Denuvo on parempi vaihtoehto kuin ei suojausta lainkaan. Myöhemmin hän vielä lisäsi, että toistaiseksi vasta yksi piraattiryhmittymä on onnistunut sen korkkaamaan.

Nyt, vain muutamaa kuukautta myöhemmin, jo useampi krakkeriryhmä on onnistunut siinä, mitä kiinalaiset aiemmin viime vuonna pitivät mahdottomana. Denuvo ei kyennyt suojelemaan Total War: Warhammer 2:n julkaisua lainkaan, mitä voidaan pitää ainakin keskisuurena katastrofina.