Torrentfreak kirjoittaa, että nyt tehtiin historiaa: miehestä tuli ensimmäinen Kreikassa piratismista vankeustuomion saanut. Asia yritettiin saada vireille ensimmäisen kerran jo vuonna 2009, joten oikeuden rattaat ovat jauhaneet hitaasti.

Mies onnistui aluksi pitkään välttelemään oikeutta vaihtamalla piraattisivustojensa nimiä ja osoitteita tarpeen mukaan jatkaen toimintaansa. Oikeudenkäyntiä yritettiin turhaan saada alulle kolme kertaa ennen kuin nyt tuomioon johtanut käsittely aloitettiin vuonna 2012.

Tuomittu on yrittänyt kiistää syyllisyytensä väittäen, että hän on ollut kyseisten piraattipalvelujen tavallinen rivikäyttäjä eikä suinkaan ylläpitäjä. Oikeus ei näitä väitteitä niellyt vaan paukutti viiden vuoden vankeustuomion.

Kreikan pahaa piratismiongelmaa yhden rikollisen siirtäminen kaltereiden taakse ei ratkaise. Paikallisen tekijänoikeusjärjestön laskelmien mukaan maassa toimii 40–50 piraattisivustoa, joista viisi suurinta kerää valtaosan liikenteestä. Yhden piraatin saama vankeustuomio kenties kuitenkin toimii pelotteena muille.