Vaikka Kodi onkin täysin laillinen mediaohjelmisto, on sillä kehno maine oikeudenomistajien keskuudessa, sillä palvelua käytetään paljon myös luvattomaan katseluun.

Kodille on saatavilla lukuisia lisäosia, jotka mahdollistavat sisältöjen luvattoman katselemisen. Yleensä tällaiset lisäosat ovat olleet käyttäjän näkökulmasta harmittomia.

Toisin on kuitenkin aiemmin maksullisen Gaian tapauksessa, jonka ilmainen Orion-ominaisuus on paljastunut kotiinsoittelijaksi. Huonoin uutinen ei ole käyttäjän kannalta se, että Orion soittaa kotiin.

Kotiinsoittelun lisäksi Orion lähettää Gaian kehittäjille linkkejä käyttäjän katselemiin luvattomiin sisältöihin, mikä on joidenkin maiden tekijänoikeuslainsäädännön vastaista toimintaa, Kodi-lisäosien toimintaa seuraava TVAddons varoittaa.

Pahimmassa tapauksessa edessä voi olla oikeuskanne ja mahdolliset hyvitykset sekä vahingonkorvaukset. Paras tapa välttyä lisäosien mahdollisesti aiheuttamilta ongelmilta on käyttää ohjelmistoa vain siihen, mihin se on alun perin tarkoitettu: luvalliseen toimintaan, Betanews vinkkaa.